Omgaan met emotie en gevoelen is voor veel kinderen (en volwassenen) soms erg lastig, hoe geef je aan hoe je je voelt en hoe herken je bij iemand anders hoe hij of zij zich voelt? Bij Muisje Sensitief is er speciale serie hulpmiddelen verkrijgbaar.
De Emotiekids van Muisje Sensitief helpen kinderen leren omgaan met emotie en gevoel. Ze krijgen daarbij niet alleen uitleg, elke emotie en elk gevoel heeft een gezicht gekregen. In duidelijke en herkenbare situaties wordt aan kinderen uitgelegd wat een bepaalde emotie is.
De hoofdpersoon van de Emotiekids is Diederik Dapper, dapper zijn is een gevoel wat veel samenwerkt met andere gevoelens als blij, trots, bang, stoer, spanning en zelfvertrouwen.
Omgaan met emoties kost veel energie, niet alleen moeten kinderen emotie en gevoel bij zichzelf leren herkennen. Ook bij mensen in de omgeving moeten ze de signalen leren herkennen. Wat hoe weet je nou wanneer iemand Boos is?
Met de Stressmeter, Emotiemeter en Emotiekubus kunnen kinderen snel leren aangeven hoe zij zichzelf voelen. Door gebruik te maken van herkenbare en duidelijke tekeningen is het zelfs voor jonge kinderen al snel duidelijk welk gevoel er wordt bedoelt.
Speciaal voor kinderen die het lastig vinden om te onthouden wat je juiste volgorde is in de routine van de dag zijn er diverse Emotiekids checkers ontwikkelt.
De WC checker geeft kinderen een kleine reminder welke volgorde ze moeten aanhouden als ze naar de WC zijn geweest. Het handen wassen wil nog weleens vergeten worden. Met de checkers wordt het een uitdaging om alle “checks” te halen!
Met de slaap checker kunnen kinderen op een leuke manier naar bed toe gaan, na een drukke dag is het lastig de dag af te sluiten. Moeite met slapen, nachtmerries of de routine om “gewoon” naar bed te gaan.
Leren omgaan met emotie kost veel werk, waarbij het belangrijk is dat iedereen hieraan meewerkt.
Benoem je gevoel, benoem je emotie en praat erover. Wat voel je, wat ervaar je en wat ervaart jouw lijf?
Iedereen ervaart emoties op een andere manier, dat maakt het moeilijk om een standaard oplossing te vinden om hiermee te leren omgaan.
De Emotiekids zijn verwerkt in diverse hulpmiddelen voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
Emotiekids zijn breed in te zetten, in de kinderpraktijk, bij therapie, voor hoogsensitieve kinderen, kinderen met autisme, adhd, beelddenkers, op school en thuis.
Voor meer informatie kijk snel op onze website.