facebook

De Praktijk Praat

Heb je naast de handige hulpmiddelen van Muisje Sensitief nog behoefte aan persoonlijk advies, dan kun je je richten tot één van de onderstaande links. Klik op de links voor meer informatie en adressen.

Wil je ook jouw praktijk, stichting o.d. hier plaatsen? Het enige wat wij vragen is om een formulier met de vragen in te vullen. Ga hiervoor naar dit formulier.


Voordelen praktijken & scholen

Wist je dat je als kinderpraktijk, school, stichting o.d. korting kan krijgen bij Muisje Sensitief? Kijk voor meer informatie op deze pagina


Overzicht praktijken

Beeldtekenaar Beeldtekenaar

Beeldtekenaar

Wie ben je
Hester Vd Kwaak

Wat doe je
Vanuit mijn passie als hulpverlener houd ik mij bezig met het inzetten van visualiseren en tekenen binnen de zorg en dienstverlening. Eenvoudige en krachtige tools om nog beter aan te sluiten bij de hulpvrager. Als moeder ben ik ook ervaringsdeskundige in "zorgland". Dagelijks ervaar ik hoe beelden ons als gezin helpen om het verhaal te vertellen en om duidelijkheid te creëren. Daarmee geven ze een stukje eigen regie terug. Ik kan niet zonder pen en papier, ik teken alles! Visuele betrokkenheid van hulpvragers en hulpverleners zorgt voor mooie, onverwachte resultaten en geeft nieuwe energie! 'Hulpverlening kan nog meer maatwerk zijn met enkel pen en papier.'

Wat is je werkgebied Ik ben daar waar ik iets kan beTEKENEN...

Wat is je doelgroep Tekenen is niet alleen van grote waarde voor iedere hulpverlener, maar is ook voor de hulpvrager een krachtige tool. Als Beeldtekenaar geef ik trainingen in het inzetten van tekeningen in allerlei situaties: voor cliënten, ouders, mantelzorgers en hulpverleners, zowel individueel als met je team. Binnen de hulpverlening heb je regelmatig te maken met mensen voor wie het ‘zichzelf kunnen uitdrukken’ niet vanzelfsprekend is. Expressie is een oerbehoefte, denk maar aan de grottekeningen van vele duizenden jaren geleden. Tekenen geeft onverwachte inzichten, brengt humor, schept helderheid en maakt het communiceren concreet en effectief.

Wat zijn je contactgegevens
Beeldtekenaar
Donizettihof 43
2402 EJ Alphen Aan Den Rijn
06-22133706
info@beeldtekenaar.nl
http://www.beeldtekenaar.nl

Energetisch Kindercoach La Rana Energetisch Kindercoach La Rana

Energetisch Kindercoach La Rana

Wie ben je
Yvonne Meulepas

Wat doe je
Innerlijke rust voor baby&kind La Rana helpt door vanuit een ander perspectief te kijken naar gedrag. Hierbij gaat zij er vanuit dat er altijd een reden is voor het gedrag en ook dat hier een behoefte achter zit. Zodra je bij die behoefte kunt, ontstaat er rust in de situatie en ruimte om naar een oplossing te werken. Enerzijds gebeurt dit door middel van coaching, samen met het kind en eventueel de ouders. Anderzijds gaan we kijken naar blokkades in het energiesysteem (denk aan buikpijn als je zenuwachtig bent bijvoorbeeld). Met behulp van magnetiseren wordt hier rust in gebracht.

Wat is je werkgebied Beers NB, ik kom bij u thuis in een straal van 20km

Wat is je doelgroep Leeftijd 0 tot 16 jaar en hun oudres Tevens bestaat er de mogelijkheid voor professionals om informatie te verkrijgen over een andere kijk op gedrag.

Wat zijn je contactgegevens
Energetisch Kindercoach La Rana
Broekhofsestraat 5
5437BA Beers
06-46286162
info@kindercoachlarana.nl
http://www.kindercoachlarana.nl

Ergotherapiepraktijk Schiphorst Ergotherapiepraktijk Schiphorst

Ergotherapiepraktijk Schiphorst

Wie ben je
Erik Schiphorst

Wat doe je
Ergotherapiepraktijk Schiphorst is een dynamische praktijk met meerdere locaties in Limburg. Wij bieden o.a. kinderergotherapie aan. Alle praktijken zijn gelegen in een multidisciplinaire setting, waarbij er gebruik wordt gemaakt van elkaars kennis en kunde. Onze praktijk voldoet aan alle eisen die de zorgverzekeraars stellen en heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Wat is je werkgebied Geleen, Oirsbeek, Weert

Wat is je doelgroep Kinderen en jongeren t/m 18 jaar.

Wat zijn je contactgegevens
Ergotherapiepraktijk Schiphorst
Valderenstraat 5
6163 GC Geleen
06-38541337
erik@ergoschiphorst.nl
http://www.ergoschiphorst.nl

Feeling Heppie Massagepraktijk Feeling Heppie Massagepraktijk

Feeling Heppie Massagepraktijk

Wie ben je
Daniëlle Coolen

Wat doe je

Mijn naam is Daniëlle Coolen.

Vol liefde en enthousiasme heb ik mijn eigen praktijk waar ik bijzondere kinderen en volwassenen masseer. Een aantal jaren geleden ben ik een cursus masseren gaan doen voor onze zoon met ADHD en autisme. Toen ik merkte wat voor mooie effecten deze massage had op hem ben ik begonnen met mijn eigen praktijk Feeling Heppie.

Zo mooi om de kinderen de rust en ontspanning te mogen geven. Van druk pratend naar rustig liggend en genietend. Ook ik sta nog telkens zelf versteld dat de massage zo,n mooie impact heeft. En omdat ik de ouders ook een techniek aanleer voor thuis blijven de positieve effecten aanwezig.Wat is je werkgebied

Sint Oedenrode Noord Brabant.Wat is je doelgroep

De Heppie massage en Shantala speciale zorg zijn beide massages die zeer geschikt  zijn voor kinderen en volwassenen met Autisme,   PDD NOS, Asperger, ADD, ADHD, verstandelijke of lichamelijke beperkingen, hoog sensitiviteit, slaapproblemen, en voor hen die snel en vaak boos worden en niet lekker in hun vel zitten. De massage zorgt voor diepe ontspanning van lichaam en geest en helpt o.a. bij het beter verwerken van zintuigelijke prikkels, concentratie, contact, communicatie, slaapritme, weerstand etc.Wat zijn je contactgegevens
Feeling Heppie Massagepraktijk
Coeveringslaan 38
5492 CN Sint Oedenrode
0413-840384
info@feelingheppie.nl
http://www.feelingheppie.nl

Handvatten Voor Autisme Handvatten Voor Autisme

Handvatten Voor Autisme

Wie ben je
Mariolein Ockers

Wat doe je
HvA verzorgt coaching, begeleiding en, in beperkte mate, weekend opvang aan gezinnen met jonge kinderen, jongeren en volwassenen, met een vorm van autisme. Aan de hand van de hulpvragen die door ouders, kinderen of jong volwassenen worden gesteld, kunnen er plannen en doelen worden opgesteld. Door sturing te geven wordt er gestimuleerd dat deze hulpvragen door de betrokkene zelf zoveel mogelijk worden opgelost. Het belangrijkste is dat er een nauwe samenwerking en een vertrouwensband ontstaat tussen de betrokkene en coach waardoor kan worden ingespeeld op de wensen en behoeften van betrokkene. Een autismebegeleidingshond kan worden ingezet voor het behalen van de gestelde doelen. Met behulp van de hond wordt er een situatie gecreëerd waardoor contact met de betrokkene makkelijker tot stand kan komen. Verder is er een unieke combinatie tussen HvA en Stichting SAAC

Wat is je werkgebied heel Nederland

Wat is je doelgroep Coaching van mensen met de diagnose ASS of raakvlakken hebben met ASS.

Wat zijn je contactgegevens
Handvatten Voor Autisme
Postbus 898
4600 AW Bergen Op Zoom
06-27656031
info@handvattenvoorautisme.nl
http://www.handvattenvoorautisme.nl

Happykids-zeeland Happykids-zeeland

Happykids-zeeland

Wie ben je
Leontien Mineur

Wat doe je

Mijn naam is Leontien Mineur, ik ben Kinderverpleegkundige ( 1983), docent babymassage (2003) Babyconsulent ( 2015), trainer babytaal ( 2015), draagdoekconsulent ( 2017) en Kindercoach ( 2015)

Ik heb bovengenoemde opleidingen gevolgd, naast mijn werk als kinderverpleegkundige, om ouders nog beter te kunnen begeleiden/coachen in hun verantwoordelijke taak; het opvoeden van hun kind(eren). 

Door mijn werkervaring weet ik hoe belangrijk het is voor ouders om contact te kunnen maken met hun kindje en dat zij hierbij soms ondersteuning nodig hebben van deskundigen. Ik begeleid/ ondersteun in het ziekenhuis ook kinderen van 0-18 jaar met klachten waarvoor geen medische oorzaak is gevonden. Mijn praktijk is mijn passie; Ik doe het met veel plezier, ben enthousiast, betrokken, eerlijk, rustig, creatief en heb vertrouwen in elk kind en elke ouder. Gelijkwaardigheid is belangrijk; samen naar oplossingen zoeken. Ik heb geen oordeel en ga op zoek naar datgene wat voor het kind en de ouders werkt.    


Wat is je werkgebied Zierikzee. Schouwen Duiveland

Wat is je doelgroep Pasgeborenen en kinderen tot 10 jaar en hun ouders/verzorgers

Wat zijn je contactgegevens
Happykids-zeeland
Oosterscheldestraat 57
4302 WH Zierikzee
06-83324331
info@happykids-zeeland.nl
http://www.happykids-zeeland.nl

Hartenwijs Kindercoachpraktijk Hartenwijs Kindercoachpraktijk

Hartenwijs Kindercoachpraktijk

Wie ben je
Daniëlle Van Den Burg

Wat doe je
Als kindercoach begeleid ik kinderen die niet lekker in hun vel zitten of een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mijn kracht is om spelenderwijs en op creatieve wijze, kinderen inzicht te geven in hun eigen kwaliteiten en talenten. Ik heb zelf ervaren hoe ik veel beter in mijn vel ben komen te zitten door te luisteren naar mijn hart. Dit heeft mij zelfvertrouwen, wilskracht, energie en enthousiasme gegeven. Dat gun ik kinderen ook! De wijsheid zit in het hart, waardoor er positieve veranderingen kunnen plaatsvinden en de kinderen verder kunnen met hun eigen ontwikkeling.

Wat is je werkgebied Zuid-Holland, Leiden

Wat is je doelgroep Ik ben gespecialiseerd in Brussencoaching. Als ervaringsdeskundige met drie kinderen, waarvan één met autisme, weet ik waar kinderen met broer(s) en zus(sen) met autisme (De Brussen) tegenaan lopen. Ik begeleid de Brussen bij het omgaan met de omstandigheden binnen het gezin, zodat ze zelf weer de kracht in zichzelf zullen ontdekken en ik leer hen hierbij dat ze zelf ook de ruimte mogen innemen binnen het gezin.

Wat zijn je contactgegevens
Hartenwijs Kindercoachpraktijk
Mary Zeldenrustweg 18
2331 ND Leiden
06-18087097
info@hartenwijs.nl
http://www.hartenwijs.nl

Kind In Bloei - Coaching Kind In Bloei - Coaching

Kind In Bloei - Coaching

Wie ben je
Marieke De Boer Paardekooper

Wat doe je
Ik ben kindertolk® en coach voor (hooggevoelige)
kinderen, jongeren en ouders. Mijn praktijk Kind in Bloei - coaching bestaat sinds juni 2012... Mijn praktijk is mijn passie en ik krijg er ontzettend veel energie van! 
Mijn praktijk staat voor betrokken, persoonlijke, laagdrempelige, kortdurende en effectieve coaching én ik werk zonder wachtlijsten

Wat is je werkgebied Noord-Holland (regio West-Friesland)

Wat is je doelgroep Ik werk voornamelijk met kinderen en jongeren die hooggevoelig zijn, willen werken aan het zelfvertrouwen en weerbaarheid, het omgaan met emoties. Daarnaast werk ik veel met ouders, via een Kindertolk traject, wanneer ze willen dat hun kind uit de wind blijft. (Ik heb hiervoor de licentie van de PresentChild methode)

Wat zijn je contactgegevens
Kind In Bloei - Coaching
Roodeswerf 18
1711KM Hensbroek
06-30150148
info@kindinbloei.nu
http://www.kindinbloei.nu

Kindercoachpraktijk Groei Kindercoachpraktijk Groei

Kindercoachpraktijk Groei

Wie ben je
Dorien Prins

Wat doe je
Luisteren om te begrijpen niet om te oordelen" (Kinder) coach ; Ik Leer Leren trainer ; Hoogbegaafdheid specialist Hoe ga je om met de boze buien van je kind? Je kind wordt gepest en weet zich geen raad? Je kind heeft b.v. de diagnose ADHD, Autisme gekregen, hoe gaan we hier praktisch thuis mee om? Hoe kan je je kind helpen bij het leren? Allemaal praktijk voorbeelden waar je als ouders tegenaan kan lopen en je onmachtig maken als ouder als je niet de juiste weg kan vinden met je kind. Hier help ik graag bij. Praktische oplossingen, waarmee je de regie en het vertrouwen in je eigen kunnen als ouders terugkrijgt!

Wat is je werkgebied Provincie Groningen

Wat is je doelgroep Kinderen met speciale talenten, die het zelf nog niet weten of nog niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. ????

Wat zijn je contactgegevens
Kindercoachpraktijk Groei
Hogeweg 28
9977 PG Kruisweg
06-40172885
info@kindercoachpraktijkgroei.nl
http://www.kindercoachpraktijkgroei.nl

Kinderpraktijk Dol Fijn! Kinderpraktijk Dol Fijn!

Kinderpraktijk Dol Fijn!

Wie ben je
Fijke Willemse

Wat doe je
Fijke Willemse werd in 2012 uitgeroepen tot beste counselor van België en Nederland. Ze won de starterstrofee en mocht haar werkwijze – die geënt is op een methodiek die zij zelf heeft ontwikkeld – aan 800 zakenmensen presenteren (samen met Jort Kelder) tijdens de uitreiking tijdens de BOV trofee. Haar goede manier van werken is ook in het onderwijs niet onopgemerkt gebleven: in 2000 won Fijke de Toon Hommelprijs voor haar onderwijsmethode ‘Geschiedenis moet je beleven!’ Wat mij drijft: zolang ik me kan herinneren wilde ik een eigen Kinderpraktijk. Mijn hart ligt bij kinderen en ik voel een innerlijke drive om hen te helpen. Vanuit rust, liefde en plezier wil ik hen geruststellen, hun angst wegnemen en hen weer in hun kracht stellen. Soms hebben ze een steuntje in de rug nodig om te leren leven in de maatschappij en ik vind het fijn om hen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan. Plezier, creatieve werkvormen en speelsheid nemen in mijn werk een belangrijke plaats in. Kinderen mogen kind zijn en de begeleiding als leuk ervaren. Daarom geef ik hen ook de ruimte om eigen creativiteit in te brengen. Ik geloof dat elk kind een taak heeft, een eigen talent dat het mag ontwikkelen en het is mijn kracht om deze kwaliteiten in kinderen te zien en te stimuleren. Het geeft me enorm veel voldoening als ik een kind zie groeien, als het weer lekker in zijn vel komt te zitten en in zichzelf gaat geloven. Ik zie kinderen graag stralen.

Wat is je werkgebied Loon op Zand

Wat is je doelgroep Kinderen met weinig zelfvertrouwen en/of faalangst. Hooggevoelige en hoogbegaafde kinderen. Professionals: coaches en therapeuten, leerkrachten die zich willen proffesionaliseren

Wat zijn je contactgegevens
Kinderpraktijk Dol Fijn!
Virgo 6
5175 VV Loon Op Zand
0641955144
fijkewillemse@hotmail.com
http://www.kinderpraktijkdolfijn.nl

Kinderpraktijk Vrij Kinderpraktijk Vrij

Kinderpraktijk Vrij

Wie ben je
Amy Keijzer

Wat doe je
Kinderpraktijk Vrij is de plek om Vrij te zijn wie je bent zonder oordeel, hokjes of labels. Ik coach vanuit mijn hart en op gevoel. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar de oorzaak van jouw klachten. De oplossing ligt in jezelf verborgen. Iedereen is uniek en daarom is ook iedere sessie uniek. Ik kijk vanuit verschillende invalshoeken naar wat jij op dat moment nodig hebt. Op een speelse en natuurlijke manier ondersteun ik jou om weer op het juiste pad te komen en je eigen weg te volgen. Ga je met me mee op ontdekkingsreis? Ik help kinderen van 0-18 jaar, moeders en het hele gezin op weg om zo weer hun eigen pad te volgen. Dit doe ik met individuele trajecten maar ook met yoga- en meditatielessen voor kinderen of thema avonden voor moeders. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website https://www.kinderpraktijkvrij.nl

Wat is je werkgebied

Regio Hoorn ( West-Friesland) maar ook voor verzoeken van verder weg. Net hoever coachees bereid zijn te reizen. En via Skype kan ik ook ondersteuning bieden.Wat is je doelgroep Kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders met uiteenlopende klachten. Wil je graag duidelijkheid over de oorzaak van het gedrag van jouw kind zoals erg druk, slecht concentreren, vol hoofd, snel verdrietig of juist erg driftig? Wil je graag duidelijkheid over de oorzaak van onverklaarbare fysieke klachten van jouw kind zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, benauwdheid of huidaandoeningen? Kom dan langs bij Kinderpraktijk VRIJ

Wat zijn je contactgegevens
Kinderpraktijk Vrij
Karveel 1
1625 EN Hoorn
06-15293057
info@kinderpraktijkvrij.nl
http://www.kinderpraktijk-vrij.nl

Kinderzorgwinkel - Expertisecentrum Hooggevoelig Kind Kinderzorgwinkel - Expertisecentrum Hooggevoelig Kind

Kinderzorgwinkel - Expertisecentrum Hooggevoelig Kind

Wie ben je
Mascha Jongman

Wat doe je
Soms is opvoeden ingewikkeld... Als je papa of mama bent van een Hooggevoelig kind heb je vaak geen idee wat je kunt zeggen of doen om je overprikkelde kind te kalmeren of verder te helpen in dit leven. Wist je dat? Jouw zoon of dochter heeft heel veel moeite om hier te landen op aarde, om hier te zijn, als hoogsensitieve ziel, en om te gaan met alle eisen die dit leven van hen vraagt. Ze willen veel liever zweven, naar hun veilige, zelf creëerde plek. Het is ontzettend belangrijk dat jouw kind gaat ervaren dat de wereld veilig is. Dat je jezelf mag zijn en dat het hebben van een gevoelige ziel een talent en een geschenk is. En jij ben niet voor niks de ouder van jouw kind. Ben jij er klaar voor om dit geschenk uit te pakken en de ouder te worden die jij wilt zijn EN precies zoals jij bedoelt bent? Ik wijs je graag de weg.... Hartelijke groetjes, Mascha

Wat is je werkgebied Zwolle, maar ik werk ook online en mensen uit heel Nederland weten mijn centrum te vinden.

Wat is je doelgroep Hooggevoelig jong kind (coaching van ouders) Hoogsentieve tieners Hooggevoelige ondernemers

Wat zijn je contactgegevens
Kinderzorgwinkel - Expertisecentrum Hooggevoelig Kind
Dokter Stolteweg 76
8025 AZ Zwolle
06-46405268
info@kinderzorgwinkel.nl
http://www.kinderzorgwinkel.nl

Mirjamwilmer Kindercoaching Mirjamwilmer Kindercoaching

Mirjamwilmer Kindercoaching

Wie ben je
Mirjam Wilmer

Wat doe je
In mijn praktijk zie ik steeds vaker kinderen die hoog gevoelig zijn en die daar moeilijk mee om kunnen gaan. Ook de ouders vinden dit vaak lastig. Ik geef dan tips aan het kind én de ouders, zodat ervaren wordt dat hoog gevoeligheid soms lastig kan zijn, maar ook dat er heel veel positieve kanten zijn. En die gaan we dan (h)erkennen en toepassen! Een sessie bij een kindercoach is niet praten, maar doen! Ik maak gebruik van diverse technieken en werkvormen. Kindercoaching kan ingezet worden wanneer een kind: • zich verdrietig, bang of boos voelt; • niet weet hoe hij/zij vriend(innet)jes kan maken of houden; • wordt gepest of zelf pest; • last heeft van nare gevoelens zoals jaloers zijn, eenzaamheid, onzekerheid; • hooggevoelig is en daar last van heeft; • niets durft te vragen of te zeggen in een groep; • regelmatig last heeft van buikpijn of hoofdpijn (zonder medische oorzaak); • moeilijk in slaap kan komen; • geen zelfvertrouwen heeft; • graag met iemand wil praten over wat hem/ haar dwarszit; • moeite heeft met het verwerken van verlies en rouw door scheiding of overlijden.

Wat is je werkgebied Wateringen en Kwintsheul

Wat is je doelgroep Mijn specialiteit is: hoog gevoeligheid bij kinderen en hun ouders herkennen en begeleiden.

Wat zijn je contactgegevens
Mirjamwilmer Kindercoaching
De Meibloem 65
2291 GS Wateringen
06-58918025
info@mirjamwilmerkindercoaching.nl
http://www.mirjamwilmerkindercoaching.nl

Nienke Oudhuis Kinder- En Jeugdcoaching Nienke Oudhuis Kinder- En Jeugdcoaching

Nienke Oudhuis Kinder- En Jeugdcoaching

Wie ben je
Nienke Oudhuis

Wat doe je
Ik help kinderen, jongeren en hun ouders om hun talenten te ontdekken, zicht te krijgen op hun gedachten en gevoel, patronen te doorbreken, doelen te bereiken en weer vol vertrouwen zichzelf te zijn. Van binnen weet je al welke oplossing het beste bij jou past. Door onbevooroordeeld naar jou te luisteren help ik de inzichten uit jezelf naar boven te halen die je nodig hebt om verder te komen.

Wat is je werkgebied Alkmaar, Noord-Holland

Wat is je doelgroep Coaching voor kinderen, jongeren en hun ouders. Luisterkindafstemmingen op afstand, dus zonder bezoek aan de praktijk, voor baby's (in de buik), kinderen en voor jou als volwassene, als je wilt weten wat er van binnen speelt, wat er op onbewust niveau onder bepaalt gedrag (van je kind) verborgen ligt en wat jij of je kind (van jou) nodig heeft.

Wat zijn je contactgegevens
Nienke Oudhuis Kinder- En Jeugdcoaching
Stationsweg 52
1851 CD Alkmaar
06-53217651
info@kinder-jeugdcoach.nl
http://www.kinder-jeugdcoach.nl

Pedagogiek Praktijk Lef! Pedagogiek Praktijk Lef!

Pedagogiek Praktijk Lef!

Wie ben je
Stefanie Van Dijk

Wat doe je
LEF! is een pedagogiek praktijk voor advies, coaching en educatie. Vanuit een oplossingsgerichte visie gaan wij samen op zoek naar een voor jouw best passende oplossing. Wij bieden hulp voor kinderen die juist dat stukje extra nodig hebben op het gebied van : Zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, faalangst, persoonlijke groei en ontwikkeling. Wij laten je zien dat iedereen anders is. We leggen zo duidelijk mogelijk uit dat een 'stoornis' ook je kracht kan zijn en dat sommige dingen niet leuk zijn, maar wel bij jou horen. We proberen de omgeving van het kind ook zoveel mogelijk uit te leggen hoe iemand zijn hoofdje werkt. Zo leer je hoe je kind in elkaar zit. Vaak doe je als ouder zijnde al zoveel goed! Het is fijn om te horen dat je goed bezig bent. Het is nog fijner om te leren hoe je de omgeving van je kind nog veiliger kan maken! En zo wordt iedereen een stuk gelukkiger. Want iedereen wil graag geaccepteerd worden zoals hij is. En hoe mooi is het dat je mag zijn wie je bent!

Wat is je werkgebied Oosterhout N-B

Wat is je doelgroep Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar en hun ouders.

Wat zijn je contactgegevens
Pedagogiek Praktijk Lef!
Jacob Catslaan 24
4904 EM Oosterhout
06-24864990
stefanie@praktijklef.nl
http://www.praktijklef.nl

Praktijk Light Of Angels Praktijk Light Of Angels

Praktijk Light Of Angels

Wie ben je
Valerie Van Wijnbergen-gödeken

Wat doe je
Ik begeleid kinderen met de Kids United cursus. Individueel of in een kleine groep, waarin ik ze tools mee geef om te leren omgaan met hoog sensitiviteit. Verder ben ik ook bekend met het geven van healings, regenboog reading (beide ook mogelijk op afstand) en helende coachings gesprekken waarin we samen op zoek gaan naar de knelpunten en ik in combinatie met gesprekken, reading, healing het probleem naar de oppervlakte breng om zo uw zelfhelend vermogen weer in werking te zetten voor een ieder die dit nodig heeft.

Wat is je werkgebied Purmerend

Wat is je doelgroep Hoog sensitieve kinderen + mensen met lichamelijke en emotionele klachten.

Wat zijn je contactgegevens
Praktijk Light Of Angels
Schoffelstraat 31
1445JD Purmerend
06-57003792
info@praktijklightofangels.nl
http://www.praktijklightofangels.nl

Praktijk Op Stap Kinder En Jeugdcounselling Praktijk Op Stap Kinder En Jeugdcounselling

Praktijk Op Stap Kinder En Jeugdcounselling

Wie ben je
Pietie Blankestijn

Wat doe je
Ik ben kinder en jeugdtherapeut/kindertolk/Remedial teacher. Ik ondersteun kinderen/jongeren die met zichzelf in de knoop zitten, door samen op stap te gaan om die knoop te ontwarren. Ik laat ouders in de spiegel van het gedrag van hun kinderen kijken, zodat er weer balans ontstaat. Ik ondersteun kinderen met ASS, tijdens hun schoolloopbaan en leraren in het PO. Ik heb kennis van ouderverstoting en wat dit met kinderen doet, hoe te voorkomen.

Wat is je werkgebied Barneveld / Gelderland

Wat is je doelgroep Alle kinderen en jongeren die een opstapje nodig hebben en daarna weer lekker verder kunnen wandelen op hun levensweg. Alle ouders die inzichten willen krijgen in het gedrag van hun kinderen. Kinderen die het moeilijk hebben met de scheiding van hun ouders,lekker creatief bezig zijn en er over praten. Ouders in scheidingssituatie die met hun kind in contact willen blijven.

Wat zijn je contactgegevens
Praktijk Op Stap Kinder En Jeugdcounselling
Wethouder Van Hekezenlaan 1
3771 VS Barneveld
06-46317297
praktijk.opstap@gmail.com
http://www.opstap.info

Praktijk Ruggespraak Praktijk Ruggespraak

Praktijk Ruggespraak

Wie ben je
Hélène Zack

Wat doe je
Ik coach en/of begeleid kinderen en jongeren met autisme of HSP en hun ouders. Er van uitgaande dat je iets hébt maar niet bènt kijken we verder dan alleen naar het stempeltje. Samen kijken we dus naar al je kwaliteiten, talenten en karaktertrekken. Natuurlijk heeft autisme en HSP een grote invloed op hoe je in het leven staat en handelt daarom bedenken we hoe we alles kunnen inzetten om je beter in je vel te laten zitten en zelfstandig te worden. Daarnaast bespreek ik met de ouders hoe zij hun kind en zichzelf sterker kunnen maken. Tijdens het maandelijks inloopspreekuur in Hoorn (NH) kun je zo maar even zonder afspraak binnenlopen voor korte (praktische) vragen. En op de huiskamerbijeenkomst kunnen ouders met andere ouders ervaringen delen en zonodig hun hart luchten. Elke keer bedenk ik een thema a.d.h.v. tips van ouders.

Wat is je werkgebied Blokker, Noord-Holland

Wat is je doelgroep autisme, HSP

Wat zijn je contactgegevens
Praktijk Ruggespraak
Galerij 6
1695 JD Blokker
06-46216894
h.zack@praktijkruggespraak.nl
http://www.praktijkruggespraak.nl

Realsense Realsense

Realsense

Wie ben je
Eline Smeets-stans

Wat doe je
RealSense is een praktijk voor natuurgeneeskunde en meditatie. Ik werk vanuit een holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Kinderen en volwassenenkunnen hier terecht voor o.a.: lichamelijke klachten waar geen duidelijke oorzaak voor te vinden is, burn out klachten, pijnklachten, stress, slaapproblemen, hoogsensitiviteit en het leren omgaan hiermee, begeleiding bij meditatie, coaching, autisme en adhd en het leren omgaan met. Daarnaast geef ik Relax-lessen aan kinderen. Waardoor kinderen o.a. leren te ontspannen, beter kunnen concentreren, slapen, etc.

Wat is je werkgebied Limburg, Echt

Wat is je doelgroep Kinderen en volwassenen

Wat zijn je contactgegevens
Realsense
Oude Baan 25
6101 VN Echt
06-13553661
info@praktijkrealsense.nl
http://www.praktijkrealsense.nl

Sensi Orthopedagogie Sensi Orthopedagogie

Sensi Orthopedagogie

Wie ben je
Cathelijne Van Steenbeek

Wat doe je
Als orthopedagoog begeleid ik voornamelijk kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis als autisme of adhd. Veelvoorkomende aandachtsgebieden zijn het vergroten van het zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en motivatie. Hierbij zet ik individuele coaching in en groepstrainingen. Een voorbeeld hiervan is mijn ontwikkelde weerbaarheidstraining “Dit ben ik!”, speciaal gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd. Een nieuwe training die er aankomt is de RGM cursus, waarbij muziek en ritme de basis vormen voor de oefeningen. RGM is multi-sensorisch. De oefeningen integreren zien, horen, bewegen, praten en tast. Effecten zijn onder meer het versterken van de aandacht, concentratie, het geheugen, coördinatie en oriëntatie en zeker ook het zelfvertrouwen! ‘Leren’ op een laagdrempelige manier. Een hoog plezier-gehalte en sociaal! Ook jij als ouder kan bij mij terecht. Denk daarbij aan opvoedvragen over de sociale en emotionele ontwikkeling van jouw kind: samen spelen, vriendschappen, omgaan met boosheid en angst. Of bepaald gedrag fase-gebonden is of dat er meer aan de hand is. Ook kan ik jou helpen om de interactie, communicatie en verbinding tussen jou en jouw kind (weer) positief te bevorderen en te versterken. Met mijn open karakter en actieve luisterhouding stel ik jullie op je gemak. Bij mij kun je jezelf zijn en je in een veilige omgeving openstellen. Daardoor ontstaat ruimte om te leren en te groeien.

Wat is je werkgebied Zuid-Holland, regio Haaglanden

Wat is je doelgroep Kinderen, jongeren en hun directe omgeving.

Wat zijn je contactgegevens
Sensi Orthopedagogie
Generaal Spoorlaan 547A
2285 TC Rijswijk (zh)
06-57579146
info@sensi-orthopedagogie.nl
http://www.sensi-orthopedagogie.nl

Specialkids Coach Specialkids Coach

Specialkids Coach

Wie ben je
Cobi Loeffen

Wat doe je
Wat doet special kids coach nou eigenlijk? Het is onze missie om álle kids hun eigen superheld te laten ontdekken. Elk kind heeft super krachten waardoor hij of zij kan groeien. Die krachten kunnen hem of haar helpen. In moeilijke tijden, of als ze zich even alleen voelen. Ik heb me gespecialiseerd op kinderen met autisme, en ad(h)d. Maar ik werk natuurlijk ook met kids zonder diagnose. Veel kinderen met een diagnose hebben vaak te veel negatieve ervaringen, op school, in hun sociale omgeving. Altijd wordt dat negatieve maar benadrukt. Ik wil kinderen helpen om hun positieve kanten te laten zien, hun superkrachten. Doordat ze positief worden benaderd voelen ze zich sterker, kunnen ze zich beter weren in vervelende situaties. En komen ze beter in hun vel te zitten. Samen gaan we aan de slag om een superheld te maken van élk kind! Alle kinderen zijn superhelden! Soms hebben ze het alleen zelf nog niet gezien.

Wat is je werkgebied Gassel

Wat is je doelgroep Ik werk met alle kinderen met of zonder diagnose. Maar heb me gespecialiseerd in ADHD en ASS. V.a. 2019 ook therapeutische kinderyoga!

Wat zijn je contactgegevens
Specialkids Coach
De Deel 5
5438 RD Gassel
06-46720869
specialkidscoach@gmail.com
http://www.specialkidscoach.nl

Wereldkind Coaching Wereldkind Coaching

Wereldkind Coaching

Wie ben je
Rian Van Der Mije

Wat doe je
Wereldkind coaching is een life-en kindercoachpraktijk waar iedereen terecht kan die zijn eigen kracht kan ontdekken.

Wat is je werkgebied Zandvoort

Wat is je doelgroep Ik ben kindercoach en werk sinds kort ook als life-coach voor volwassenen. Ik werk met kinderen en volwassenen die hooggevoelig zijn, slecht kunnen concentreren in de huidige maatschappij, onzeker zijn en in hun kracht willen leren staan.

Wat zijn je contactgegevens
Wereldkind Coaching
Treubstraat 20
2041 VG Zandvoort
06-81518234
rian@wereldkindcoaching.nl
http://www.wereldkindcoaching.nl

Wij En Autisme Wij En Autisme

Wij En Autisme

Wie ben je
Marjorie Olieberg- De Gids

Wat doe je
Ik ben Marjorie Olieberg, moeder, auteur en spreekster. In 2017 lanceerde ik mijn debuut Zo anders , hoe pesten mijn leven heeft veranderd. In mijn autobiografie schrijf ik hoe mijn zoontje mij de kracht gaf om na 35 jaar af te rekenen met mijn pestverleden. Sinds de lancering van mijn boek geef ik lezingen, werk ik als ervaringsdeskundige en schrijf ik artikelen over autisme en mindset. Het blog Wij en autisme is ontstaan vanuit onze eigen behoefte aan informatie over autisme. Toen wij vijf jaar geleden begonnen aan onze zoektocht kwamen wij terecht in een warboel aan trainingen, websites en fora. Het was moeilijk om te onderscheiden wat nou betrouwbare informatie was. Daarnaast zochten wij ontzettend naar steun en begrip, van onze omgeving maar ook juist van andere ouders. Nu wij onze draai als gezin hebben gevonden, willen wij graag onze eigen ervaringen en kennis delen.

Wat is je werkgebied Dordrecht/ Online

Wat is je doelgroep Gezinnen met een of meer kinderen met autisme Pedagogisch medewerkers KDV/BSO Gastouders/ logeeropvang Zorgboerderij/ dagbesteding Grootouders/oppas Studenten

Wat zijn je contactgegevens
Wij En Autisme
Isaac Da Costastraat 31
3314 SK Dordrecht
06-11692425
contact@marjorieolieberg.nl
http://www.wijenautisme.nl

You Contact You Contact

You Contact

Wie ben je
Chantal Van Den Heuvel

Wat doe je
You Contact is een vrijgevestigde praktijk die zorg biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) een autisme spectrum stoornis (A.S.S.) en hun naaste betrokkenen. 


Wat is je werkgebied Sittard, Zuid Limburg

Wat is je doelgroep Ouders, kinderen/jongeren en volwassenen.


Wat zijn je contactgegevens
You Contact
Rijksweg Zuid 102A
6134 AD Sittard
06-41796968
info@autismecoaching.nu
http://www.autismecoaching.nu