Boeken vol kun je schrijven over alle diagnoses, alle ervaringen en alle producten die inmiddels op de markt worden gebracht voor kinderen die net even “anders” ontwikkelen.
Maar waar kan je nu eigenlijk terecht als jouw kind een diagnose krijgt? En wat moet je eigenlijk met een diagnose?
Je komt in een andere wereld terecht, zeker als er aan jouw kind “op het eerste gezicht” niets te zien is. Pas als dat kind veilig thuis is, komen alle prikkels van de dag eruit. Niemand die het “ontplofte kind” ziet. Het netjes aangepaste kind dat keurig meedoet in de klas, of het kind dat beleeft is tegen iedereen behalve tegen zijn ouders. Dat is het beeld wat veel mensen voor ogen hebben. Daardoor krijgen de ouders van een kind dat “prikkelgevoelig” is zelf ook al snel een labeltje opgeplakt.
Zelf kunnen we hier over meepraten, als ouder van 3 kinderen met diverse “uitdagingen” die niet meteen opvallen krijg je genoeg opmerkingen naar je toe.
De reden dat Muisje Sensitief bestaat is dat al die ouders het al zwaar genoeg hebben. Het continue moeten verdedigen dat jouw kind de wereld anders bekijkt kost veel energie.
En aangezien er tegenwoordig zoveel verschillende hulpmiddelen op internet te vinden zijn, is het voor ouders niet makkelijk om je zoektocht te beginnen.
Muisje Sensitief probeert de handigste, betaalbaarste en beste producten bij elkaar te vinden. Makkelijk voor ouders en met onze ervaringen weten we inmiddels wel waar we over praten.
Muisje Sensitief bestaat voor ouders, therapeuten en scholen en iedereen die te maken heeft met kinderen die de wereld anders bekijken dan de gemiddelde kinderen. Kinderen die de prikkels van het dagelijks leven op een andere manier binnenkrijgen. Deze kinderen hebben vaak een diagnose als autisme, adhd, add maar ook hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen kunnen bij ons terecht.
Al deze kinderen hebben een gelijkwaardige uitdaging, de prikkels komen anders binnen (en ook weer naar buiten). Omgaan met emotie en gevoel speelt bij Muisje Sensitief een grote rol. Door onze ervaringen in ons eigen gezin en van onze klanten hebben we een “rode draad” gevonden. Het leren luisteren naar je kinderen op een andere manier en het leren begrijpen wat al die prikkels met je doen en hoe je daar mee om kan gaan speelt een grote rol ongeacht welke diagnose je hebt.
Hier passen wij onze producten dan ook graag op aan. Want, hoe geef je aan hoe je je voelt? Emoties spelen een grote rol in het dagelijks leven, maar weten kinderen ook hoe een emotie voelt? Wat ervaar je bij een emotie en hoe laat je aan een ander zien hoe jij je voelt.
(voorbeeld: emotiemeter, emotiekubus).
Aan de basis van onze emotieproducten staat het Blij Boek. Als kinderen in het zorgcircuit terecht komen moeten ouders met enige regelmaat aangeven wat hun kinderen niet kunnen. Niet altijd leuk om te horen en te moeten zeggen. Ook kinderen “leren” dat ze moeten werken aan de dingen die ze (nog) niet kunnen, vaak met de nodige frustratie tot gevolg.
Het Blij Boek helpt kinderen te laten zien wat ze wél kunnen, wat ze goed kunnen en dat ze allemaal een talent hebben, ongeacht wat het talent is.
Daarnaast geeft het Blij Boek ook een uitleg over het nut van emoties en gevoel. Want, waarom is het eigenlijk belangrijk dat jij aan een ander kan laten zien hoe jij je voelt?
De vragen in het Blij Boek zijn zo gemaakt dat er geen goed of fout antwoord mogelijk is. Als ouder zal je verrast zijn over sommige antwoorden die kinderen zullen geven. De beleving van de wereld is bij veel kinderen heel anders dan ouders en begeleiders denken.
Leren omgaan met prikkels zal altijd een uitdaging blijven voor onze bijzondere kids, als ouders kunnen wij ze bijstaan en kunnen wij ons best doen om zo goed mogelijk naar onze kinderen te leren luisteren.