Waar komen de Emotiekids vandaan?
De Emotiekids zijn ontwikkeld voor en door kinderen. Door onze persoonlijke ervaringen binnen ons eigen gezin, waar kinderen met adhd, autisme, hoogbegaafdheid en hersenletsel aanwezig zijn en door de feedback die we van klanten krijgen hebben wij de Emotiekids ontwikkeld.
Het viel ons (en andere ouders) op dat kinderen die een stoornis hebben in de prikkelverwerking, op een bepaald moment moeite hebben om emoties en gevoelens bij anderen en bij zichzelf te (h)erkennen.
Kinderen krijgen de basisemoties wel aangeleerd maar hoe pas je die gevoelens toe als juist die prikkels verstoort aankomen?
Want, hoe pas je “blij zijn” eigenlijk toe als je niet eens weet hoe blij zou moeten voelen? En hoe laat je aan iemand zien dat je blij bent en wat is daar het nut van? Al deze vragen hebben ertoe geleid dat we de Emotiekids hebben ontwikkeld. Alle emoties en gevoelens hebben een eigen gezicht gekregen en zijn afgebeeld in herkenbare situaties.
Aan de wieg van de Emotiekids staat het Blij Boek, het boek dat we hebben ontwikkelt voor kinderen die doorhebben dat ze “anders” denken dat het gemiddelde. Daarnaast hebben veel kinderen met een diagnose een vorm van therapie. Bij de meeste therapie wordt de nadruk gelegd op de dingen die deze kinderen nog niet kunnen, veel kinderen worden hierdoor onzeker in hun eigen mogelijkheden. Het Blij Boek laat kinderen zien wat ze wél kunnen.
Inmiddels zijn de Emotiekids de rode lijn in onze producten, er zullen in de toekomst meer Emotiekids producten worden toegevoegd aan het assortiment. Van emotiemeters tot posters en van spellen tot fidgets.
Omgaan met emotie en gevoel is altijd een uitdaging, maar als je prikkels op een andere manier binnenkomen dan bij de gemiddelde mensen, is het helemaal lastig om aan te kunnen geven hoe je je voelt. Stel je eens voor dat je dan ook nog eens moet kunnen herkennen hoe een ander zich voelt. Dat je met je gedrag (onbedoeld) iemand kan kwetsen!
Dit soort gedrag wordt door de omgeving dan al snel als pesten gezien. Hiervoor hebben we de werkbladen “pesten” ontwikkelt. Kinderen leren hiermee meer over pesten en plagen, wat is het verschil en wat je er eigenlijk mee kan. De Emotiekids zijn in te zetten bij kinderen vanaf 4 jaar en zijn geschikt voor kinderen die leren omgaan met emoties en gevoelens.
De Emotiekids kunnen worden ingezet op school, onderweg, thuis en bij de begeleiding.